Hozzávalók: 2 kg liszt, 30 dkg margarin, 100 db szacharin (édesítő), 8 ek cukor (fruktóz), 8 tojássárgája, 5 tojásfehérje, 2 citrom héja, 2 cs vaníliás cukor (diétás vagy vanília), ¾ l tej, 8-10 dkg élesztő, 1 lapos kanál só, mazsola
Az élesztőt a tejben megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot. Összekeverjük, majd kétfelé vesszük. Az egyik felébe 1 vaníliás cukrot és 3 ek kakaót teszünk, amit 2-3 ek tejjel elkeverünk. Mindkét tésztát jól kidolgozzuk, majd 1.5-2 órát kelni hagyjuk. Ha megkelt, a világos tésztára rátesszük a barnát és együtt kinyújtjuk, majd feltekerjük. Még feltekerve is hagyjuk kelni. Sütés előtt a tetejét megkenjük tojássárgájával.
Tipp: a tészta nagy adag, lábasban érdemes sütni. A kész tésztát félbe is lehet venni, az egyik feléből lehet kuglófot készíteni. A másikat felét kis háromszögekre vágjuk, majd feltekerjük. Lehet beletenni csokidarabokat is. Kemencében sütve isteni finom. |