Hozzvalk: 25 dkg margarin, 70 dkg liszt, 1 stpor, 1 mokkskanl s, 1 citrom reszelt hja, 4 tojs, 2 cs vanlis cukor, 25 dkg kristlycukor
A puha margarint a ktfle cukorral, a tojsokkal, a citrom reszelt hjval, a sval s a stporral sszeforgatott liszttel sszegyrjuk. Kicsit ragacsos marad a tszta, de gy j. Egy jjelen t htszekrnyben pihentetjk. Msnap lisztezett gyrlapon 7-8 millimter vkonysgra nyjtjuk. A tsztval knnyebb dolgozni, ha nyjts eltt megfelezzk. Egy kb. 5 cm tmrj szaggatval korongokat szrunk, melyek kzept 1-1,5 cm tmrj szaggatval szrjuk ki. (Egyszerbb s gyorsabb megolds, ha linzer szaggatval csinljuk)
Az gy elksztett karikkat szilikon lapon vagy stpaprral blelt tepsire rakjuk. Elmelegtett stben (175 C, lgkeverses stben 160 C) 12-15 perc alatt megstjk. Ha negyedrn t stjk, kicsit szrazabb, kekszesebb lesz, mg 12 perc utn inkbb omls. Vllalkoz kedvek a karikk aljt csokoldba mrthatjk, gy teljesen olyan lesz mint az eredeti.
|