Hozzávalók: 25 dkg margarin, 70 dkg liszt, 1 sütőpor, 1 mokkáskanál só, 1 citrom reszelt héja, 4 tojás, 2 cs vaníliás cukor, 25 dkg kristálycukor
A puha margarint a kétféle cukorral, a tojásokkal, a citrom reszelt héjával, a sóval és a sütőporral összeforgatott liszttel összegyúrjuk. Kicsit ragacsos marad a tészta, de így jó. Egy éjjelen át hűtőszekrényben pihentetjük. Másnap lisztezett gyúrólapon 7-8 milliméter vékonyságúra nyújtjuk. A tésztával könnyebb dolgozni, ha nyújtás előtt megfelezzük. Egy kb. 5 cm átmérőjű szaggatóval korongokat szúrunk, melyek közepét 1-1,5 cm átmérőjű szaggatóval szúrjuk ki. (Egyszerűbb és gyorsabb megoldás, ha linzer szaggatóval csináljuk)
Az így előkészített karikákat szilikon lapon vagy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Előmelegített sütőben (175 °C, légkeveréses sütőben 160 °C) 12-15 perc alatt megsütjük. Ha negyedórán át sütjük, kicsit szárazabb, kekszesebb lesz, míg 12 perc után inkább omlós. Vállalkozó kedvűek a karikák alját csokoládéba márthatják, így teljesen olyan lesz mint az eredeti.
|