Hozzvalk: 50 dkg liszt, 1 tejfl, 25 dkg sajt, 1 margarin, 1 kk s, 1 kshegynyi szalalkli, 1,5-2 kg virsli
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzadjuk a tejflt, reszelt sajtot, st, szalalklit. A tsztt sszegyrjuk, majd fl centi vastagra nyjtjuk. Derelyevgval 1-1,5 cm szles cskokat vgunk belle, majd a nyers virslit krbetekerjk vele. A tekercseket stlemezre fektetjk, egymstl 1-1,5 cm tvolsgra. Kicsit nnek. A tetejket felvert tojssal kenjk, reszelt sajtot, szezmmagot szrhatunk r.
Tipp: elg nagy mennyisg lesz belle, n rendszerint Szilveszterre szoktam ilyet stni, amikor nagyobb trsasg gylik ssze. (ehet a tsztbl fl adagot is kszteni) |