Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1 tejföl, 25 dkg sajt, 1 margarin, 1 kk só, 1 késhegynyi szalalkáli, 1,5-2 kg virsli
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tejfölt, reszelt sajtot, sót, szalalkálit. A tésztát összegyúrjuk, majd fél centi vastagra nyújtjuk. Derelyevágóval 1-1,5 cm széles csíkokat vágunk belőle, majd a nyers virslit körbetekerjük vele. A tekercseket sütőlemezre fektetjük, egymástól 1-1,5 cm távolságra. Kicsit nőnek. A tetejüket felvert tojással kenjük, reszelt sajtot, szezámmagot szórhatunk rá.
Tipp: elég nagy mennyiség lesz belőle, én rendszerint Szilveszterre szoktam ilyet sütni, amikor nagyobb társaság gyűlik össze. (ehet a tésztából fél adagot is készíteni) |