Hozzvalk: 16 dkg kerekszem rizs, 7,5 dl tej, 2 cs vanlis cukor, 1 citrom reszelt hja, 10 dkg cukor, 2 cs sznes tortazsel, 1 cs tejsznhabpor vagy 3 dl tejszn, zselatin, 3 tojsbl piskta vagy babapiskta
A rizst enyhn ss forrsban lv vzben elfzzk. A tejet felforraljuk a cukorral, vanlis cukorral s a citromhjjal. A forr rizst beletesszk, majd folyamatos kevers mellett addig fzzk, ameddig a rizs teljesen sztf. ½ cs zselatint ½ dl vzben feloldunk, majd forrsig hevtjk. A tejsznt felverjk, majd hozzadjuk a mr kihlt rizst s a zselatint.
A pisktt kapcsos tortaformban stjk, vagy az aljt kirakjuk babapisktval. Rntjk a masszt, htbe tesszk s megdermesztjk. Tetejt kirakjuk vegyes gymlcskkel, majd a kt adag zselvel lentjk. (lehetleg pirossal, az mutat igazn. Zsel helyett a gymlcsk levt is hasznlhatjuk zselatinnal elkeverve)
Tipp: piskta vagy babapiskta helyett lehet pisktatallrt is hasznlni |