Hozzávalók: 16 dkg kerekszemű rizs, 7,5 dl tej, 2 cs vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 10 dkg cukor, 2 cs színes tortazselé, 1 cs tejszínhabpor vagy 3 dl tejszín, zselatin, 3 tojásból piskóta vagy babapiskóta
A rizst enyhén sós forrásban lévő vízben előfőzzük. A tejet felforraljuk a cukorral, vaníliás cukorral és a citromhéjjal. A forró rizst beletesszük, majd folyamatos keverés mellett addig főzzük, ameddig a rizs teljesen szétfő. ½ cs zselatint ½ dl vízben feloldunk, majd forrásig hevítjük. A tejszínt felverjük, majd hozzáadjuk a már kihűlt rizst és a zselatint.
A piskótát kapcsos tortaformában sütjük, vagy az alját kirakjuk babapiskótával. Ráöntjük a masszát, hűtőbe tesszük és megdermesztjük. Tetejét kirakjuk vegyes gyümölcsökkel, majd a két adag zselével leöntjük. (lehetőleg pirossal, az mutat igazán. Zselé helyett a gyümölcsök levét is használhatjuk zselatinnal elkeverve)
Tipp: piskóta vagy babapiskóta helyett lehet piskótatallért is használni |