Hozzávalók: 50 dkg liszt, 4 tojás sárgája, 2 dkg élesztő, 4 dkg porcukor (vagy 1-1,5 ek fruktóz), 3 dl langyos tej, 10 dkg olvasztott vaj
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben kevés cukorral. A tojást elkeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk az élesztőt és a többi hozzávalót. Összedolgozzuk, közben hozzáadjuk az olvasztott vajat is. Duplájára kelesztjük, majd kb. hüvelykujj vastagságúra nyújtjuk. Téglalapot formázzunk, hogy fel tudjuk tekerni.
15 dkg vajat elkeverünk ízlés szerint porcukorral, majd megkenjük vele a kinyújtott tésztát. Durvára vágott és illatosra pirított diót, áztatott mazsolát, csokidarabkákat szórunk rá. Kitűnő alkalom a felhalmozódott mikulás, nyúl és egyéb csokifigurák eltüntetésére. 
Feltekerjük és 2 ujjnyi vastagságban tekercsekre vágjuk. Kikenünk egy tepsit vajjal és belehelyezzük a kis csigákat, szorosan egymás mellé.
2 dl tejszínt 15 dkg porcukorral, 1 vaníliás cukorral elkeverünk. Felét sütés előtt a csigákra öntjük, másik felét a sütési idő utolsó harmadában, kb. fél óra elteltével. 185-200 fok között sütjük kb.45 percig, amíg a teteje jó piros nem lesz. Az alja jól elázik a tejszínes cukorban és minél jobban bekocsonyásodik annál finomabb.
Tipp: simán sütjük, a légkeverés kiszáríthatja.
|