Hozzávalók: 30 dkg darált keksz, 1 margarin, 25 dkg porcukor, ½ dl rum
A krémhez: 15 dkg margarin, kevés rum, 3 dl tej, 3 ek liszt
A mázhoz: 15 dkg porcukor, 4 ek víz, 10 dkg kakaó, 3-4 dkg vaj
A kekszet a margarinnal, porcukorral és a rummal összekeverjük. A masszát kis fejű merőkanálba nyomkodjuk, hogy a közepe üreges legyen. (szilikon kanálból könnyen kijön, ha az nincs, kevés porcukrot lehet bele szórni, hogy egyszerűbb legyen) A kalapokat tálcára borítjuk és másnapig száradni hagyjuk.
A krémhez a hozzávalókat sűrű péppé főzzük, majd a kalapokba töltjük. Még dermedés előtt kettétört babapiskótát szúrunk bele, ez lesz a gomba szára. Ha a krém megdermedt, óvatosan felemeljük és csokimázba forgatjuk a kalapokat. (Vállalkozó kedvűek a dermedt csokira dekorceruzával piros és fehér pöttyöket is rajzolhatnak, úgy lesz igazán élethű)
Nagyon finom és mutatós, Mariann barátnőm kedvence.
|