Hozzávalók: 2 dl tej, 1 cs élesztő, 1 tojás, 1 ek cukor, 70 dkg liszt, 1 dl olaj, 1 pohár natúr joghurt. A lapok megkenéséhez: 25 dkg margarin, ízlés szerint só.
A hozzávalókat összegyúrjuk, ezután fél órát pihentetjük. A tésztát 3 részre osztjuk, cipókat formálunk belőle. Ismét pihentetjük, addig míg a 25 dkg margarint,1 evőkanál sóval habosra keverjük. Az egyik cipót kinyújtjuk és megkenjük a margarin felével. Ezután a másik kinyújtott cipót rátesszük és megkenjük a maradék margarinnal, majd az utolsó kinyújtott cipót is rátesszük. Kicsit lapítunk rajta. Nem kell erőteljesen nyújtani, mert kijön belőle a töltelék. Az egészet vizszintessen öt részre osztjuk, majd kis háromszögekre vágjuk. Sajttal töltjük és kifliként feltekerjük. A tetejét tojással megkenjük és reszelt sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Első olvasásra kicsit macerásnak tűnhet, de megéri a fáradtságot.
Tipp: készítettem olyan változatot, ahol a tésztájába ruccolát gyúrtam és füstölt sajtkockákat tekertem bele. Nagyon finom lett.
Megjegyzés: Ha édesen szeretnénk elkészíteni, akkor 2 ek cukorral keverjük ki a margarint és csokival töltjük meg a kifliket.
|