Hozzávalók: 1 cs réteslap, 30 dkg cérna metélt, 4 tojás, 50 dkg zsírszegény túró, 5 dl tejföl, 4-6 ek fruktóz (ízlés szerint), 10 dkg olvasztott light margarin, vaníliás cukor (diétás) vagy vanília, 1 citrom reszelt héja, mazsola
Az áttört túrót összekeverjük a tojás sárgájával, a tejföllel, fruktózzal, vaníliával, citromhéjjal és a mazsolával. A cérna metéltet kifőzzük, leszűrjük, majd a túróhoz adjuk. Egy kb. 40x40-es tepsit kikenünk az olvasztott margarin egy részével, majd belefektetjük a réteslap felét. A tojások fehérjét felverjük, majd összekeverjük a tészta és túró keverékével, majd a lapokra öntjük. A tetejét befedjük a maradék réteslappal és meglocsoljuk olvasztott margarinnal. Előmelegített sütőben 170 fokon sütjük, amíg a teteje aranybarna lesz. Ha kihűlt, megszórhatjuk kevés fruktózzal. |