Hozzávalók: 5 tojás, 5 ek víz, 10 ek cukor, 9 ek liszt, 1 ek kakaó, 1 sütőpor,
A krémhez: 1 margarin, 25 dkg porcukor, 2 cs vaníliás cukor, 3 ek liszt, 2 dl tej, 2 ek cukor, 1 ek kakaó
Az 5 tojásból, 5 ek vízből, a 10 ek cukorral, 9 ek liszttel, az 1 cs sütőporral és az 1 ek kakaóval vizes piskótát készítünk. (a tojások kemény habját a végén adjuk hozzá)
A krémhez a margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. 3 ek lisztből, 2 dl tejből és a 2 ek cukorból sűrű krémet főzünk. Ha kihűlt, a margarinos krémhez keverjük és két részre osztjuk. Az egyik felébe 1 ek kakaót teszünk. A tésztára először a fehér krémet tesszük, majd a barnát. Tetejére csokimáz kerül. |