Hozzávalók: 90 dkg liszt, 6 dl tej, 5 dkg élesztő, 6 szem mokkacukor, 30 szem édesítő, kevés só, 3 dl étolaj
Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk, beletesszük az édesítőt, hogy feloldódjon, majd a többi hozzávalóval együtt összekeverjük és kettévesszük. Az egyik feléhez kakaót adunk, amit 2 kk porcukorral kevés tejben megáztatunk. Mindkét tésztát megkelesztjük. Ha a tészták megkeltek, mindkettőt kinyújtjuk, majd egymásra fektetve összetekerjük. Tetejét tojással megkenve sütjük.
Tipp: a tésztába feltekerés előtt lehet tenni mazsolát, aszalt gyümölcsöt, csokidarabokat, diót.
A mokkacukrot ki lehet váltani gyümölcscukorral (fruktózzal) és a kakaóporhoz is lehet azt adni. |